Ny bok i butikkhyllene! I Ærfuglens rike av Ann Kristin Klausen

Langs norskekysten, fra Møre til Porsangerfjorden, har det gjennom århundrer blitt høstet egg og dun fra ærfugl. Langs hele kysten, men først og fremst på Helgeland og i Salten, foregikk det en utstrakt kultivering, med tilførsel av tang til reirmateriale, vokting og bygging av ærfuglhus. 

I ÆRFUGLENS RIKE gir et bredt bilde denne særegne kulturen. Boka inneholder faktastoff om ærfuglen, men fokuserer først og fremst på den status og betydning ærfuglen har hatt som ressurs for kystfolket. Boka løfter frem mange av de menneskene som fortsatt vier sitt liv til røkting av ærfuglen – på Lovund, i Lurøy og på Vega. 

I ÆRFUGLENS RIKE er en bok om menneskenes omsorgsfulle tilrettelegging for fuglenes hekking, om sanking av egg og dun, rensing av duna og bruk av egg, dun og kjøtt i husholdningene. Dette er en del av det som skapte, og fortsatt skaper, en felles kystkultur her nord. 

I ÆRFUGLENS RIKE har mange flotte bilder. De fleste er tatt av forfatteren selv, men det også brukt mange flotte historiske bilder. 

I ÆRFUGLENS RIKE er skrevet av Ann Kristin Klausen. Hun er cand. philol i historie og ansatt ved Helgeland museums avdeling på Nesna. Boka er utgitt av Orkana Forlag (Orkana Akademisk), mens layout og design er utført av Tormod Steen, Rana Museum.

Ta en titt i bokandelen eller stikk innom en av våre museumsbutikker. 

1469787_10152108042932094_1185089155_n