Lørdag den 15. februar klokken 1730 åpner årets Vinterlysutstilling.

Morten Krogvold er årets Vinterlyskunstner
Korgvold vil holde et foredrag under åpningen som er verdt å få med seg både for fotoentusiaster og kunstelskere.
Gratis inngang. Velkommen! 

Nordland Teater og Rana Kunstforening presenterer Morten Krogvold som årets Vinterlyskunstner i forbindelse Vinterlysfestivalen 2014.
Krogvold er født 1950 i Oslo. Han er best kjent som portrettør og har deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn- og utland med sin portrettkunst. Krogvold har hatt mange separatutstillinger, blant annet i Kina, USA, Frankrike, Danmark, Bangladesh, Italia, Polen, Irland, Island, Pakistan og Sverige. I tillegg har han holdt internasjonale kurs i fotografi en rekke land i Europa samt Norden.

Krogvold foretrekker tidløs kvalitet i sine bilder – et språk som overskrider reglene. Han elsker lukten av kjemikalier i mørkerom. Han føler seg følelsesmessig amputert foran en datamaskin.Krogvold er kjent for sin entusiasme og evne til å formidle fotografi. Han er også en fremragende kulturagitator. I forbindelse utstillingen holder Krogvold foredrag i forkant av åpningen.

Visningsperiode: 15.februar- 15.mars, Helgeland museum, avd Rana

Øvrig Vinterlysprogram på Rana museum under perioden finner du her: Festivalmuseet 

Morten Krogvold