Hva: Utstillingsåpning av “Sommerfugler i Nordland” med foredrag
Hvor: 
Nesna museum, Havneveien 1
Når: 
11.juni kl 18.00

IMG_9059 (4)Onsdag 11. juni kl. 18 åpner Helgeland Museum, avdeling Nesna sommerens utstilling «Sommerfugler i Nordland». Utstillingen er produsert av Helgeland museums naturhistoriske avdeling, og har tidligere vært vist i Mo i Rana og Sømna. I forbindelse med åpningen vil Per Ole Syvertsen, konservator ved naturhistorisk avdeling, holde et kort foredrag. Musikkinnslag ved Marian og Snorre.

Sommerfuglene er kanskje de insektene som er best kjent og har det beste omdømmet blant folk flest. Trolig har du likevel noe å lære i denne utstillingen. Visste du for eksempel at det er kjent mer enn 660 ulike arter av sommerfugler i Nordland? Utstillingen gir både generell informasjon om sommerfugler som sådan og spesifikk informasjon om utvalgte enkeltarter, spesielt for Nordland. Dette er en plakatutstilling supplert med en monter med sommerfugler oppstilt på nål, eksempler på utstyr som brukes i forbindelse med fangst og preparering av sommerfugler, og en modell av en tiriltungeblåvinge i målestokk 1:50.

Ill: Konservator Per Ole Syvertsen med et riktig stort eksemplar av en sommer fugl – en modell av tiriltungeblåvingen 1:50. Foto: Helgeland Museum