Velkommen til Bredek fjellgård!
Årets vertskap er Wenche Sætermo og Sabine Hansen. De serverer både kaffe og te, rengakaka, vannkringler, havrekjeks og annet godt. På Bredek bruker vi gammeldagspenger -ikke kort! Kanskje møter du noen dyr på gården i sommer også.

Den tradisjonsrike fjellgården Bredek ble ryddet allerede på 1830-tallet og var i drift til midt på 1960-tallet. Siden 1980 vært gården vært drevet som museum av Rana museum. Nå er de fleste bygningene restaurert og innmarka er slått og stelt.

Turen opp til Bredek går fra Bjøllånes eller Stormdalshei. For den spreke tar turen ca en time, men sett gjerne av to timer eller mer dersom du har barn med. Parkering på Storvoll skole eller Grottjønnenget. Det er også mulig å sette opp telt på innmarka/Skredåkeren dersom noen ønsker å overnatte.
Se ikke bort fra at det kan være fisk i elva og bær i skogen.
Link til turkart og veibeskrivelse her.

Bredek er altså betjent fra fredag 25. juli til søndag 2. august! 

Åpen gård Bredek 2015

geit_bredek