Rana Museum har åpnet i nye lokaler i bygget MOment, Midtre gt. 1, 8624 Mo i Rana. I den første etasjen finner du museets kultur – og naturhistoriske utstillinger og Rana Kunstforening. Høsten 2020 flytter også Nordland Vitensenter inn i 2. etasje. Vi gleder oss!

 

Sommeren 2020 har vi flere ulike utstillinger:

  • Anleggstider
  • Ei grend med vindu mot verden
  • Polarsirkelen
  • Døden i plast
  • Å leve med rein (Saemien Sitje)
  • Mens landet forsvinner (Saemien Sitje)
  • Dyr på Helgeland (ny!)
  • Rana okkupert/krigshistorie (ny!)

Vi formidler også kultur- og naturhistorie på digitale flater som KulturpunktFacebook og Instagram @ranamuseum. 

Det jobbes mye bak kulissene på Rana museum. Det gjenstår fortsatt å flytte inn og pakke ut tusenvis av gjenstander i vårt nye magasin. Etterhvert vil utstillingene våre også endre seg – og vi håper gjestene vil sette pris på utviklingen!

Velkommen!