Helgeland museum, avdeling Herøy, fortsetter med månedskonkurransen i Herøyfjerdingen. Hver måned leter vi opp diverse rariteter som dere skal finne navnet på.

_DSC4115 _DSC4116Maioppgaven viser et gammelt redskap fra 1700 – tallet, fint utskåret av et stykke tre. Redskapet ble brukt, som oftest rundt juletider, i forbindelse med bearbeiding av et biologisk materiale, en råvare. Denne råvaren er i dag ikke like verdsatt som tidligere, i hvert fall ikke av mennesker. Derimot er det mange andre arter som fortsatt ”flyr i strupen” på hverandre for å sikre seg en godbit av dette dyrebare stoffet.
I gamle tider kan vi anta, det var mange som var både mett og så lysere på tilværelsen etter at dette redskapet var brukt.

 

Vet du svaret, send det på e-post til Rajko : heroy@helgelandmuseum.no
eller på SMS til 977 333 70. Vinneren får ei t-skjorte.
hammer 1
Apriloppgaven skapte hodebry for leserne. Det lille ”hammerlignende” redskapet etter Nils Nilsen fra Grinsstrand var egentlig ingen hammer. Vi måtte helt til Sverige for å søke hjelp fra en ”hammergal” samler, http://hammercollection.se/hammare/
Han kunne fortelle oss at dette redskapet egentlig er en glasskjærer. Det lå opprinnelig et lite diamantkorn i det lille hullet på toppen, men diamanten er nå dessverre borte.
Dermed ble det ingen vinnere av en t-skjorte.