Guiding i Kirka
Ingen fast guiding i Kirka, men den står åpen for publikum i Museets åpningstid (11-16, mand-lørd) Vi arr. Guidede turer til Petter dass museet daglig ved påmelding på museet.

Nytt av året er at Træna har fått hovedsatsingsområde, Steinalderfunnene og forhistorie.
Museet arrangerer guidede turer til området rundt Kirkehelleren og steinalderfunnene på øya Sanna flere dager i uken. Påmelding til guidede turer gjøres på museet.

Barnas dag
Lørdager i hele Juli arrangeres det aktiviteter for barn og ungdom på Museumstunet og området rundt. Blant aktivitetene er Steinaldertema og sjørøverfortellinger. Padling i kajakk, son gjør at vi kan kjennet på suset av svunne tider hvor Havfolket kom padlende i skinnkajakk til Træna. Dato er :Lørdag 4, Lørdag 11 lørdag 18 og Lørdag 25 Juli kl 13-16.

Lønsjfest
Torsdag og Fredag kl 13-17,i uken Trænafestivalen går av stabelen, vil Træna Museum i samarbeid med Trænafestivalen arrangere Lønsjfest på museumstunet . En salig blanding av Dj, Artister som popper opp til Minikonserter og intervjuer, lokal mat og drikke med fokus på Tang! Badeforening, crocketturnering! Maten kokes på steinaldrervis og musikken og drinkene er laget i god mashup -stil når lokalt møter urbant. Det hele sys sammen til en pod cast sending som sender stemningsrapport fra Trænas popstjerne: Trænafestivalen. Det vil samtidig være mulig å ta en sving innom Museumskontorene hvor Trænafestivalens historie er foreviget på veggene.

Spis Træna
Træna museum har gjennom hele året plantet grønnsaker og urter sammen med elever ved Husøy skole. I museumshagen kan man følge med på den gryende avlingen vi nå venter spent på.