28. juli åpner vi salgsutstilling med akvareller av Glade Beaver i Zahlhuset på Nesna, Havnevegen 1. Det blir i den forbindelse salg av forfriskninger, blant annet «Beaver Beer» fra Hemnes Mikrobryggeri, som Beaver har tegnet en egen etikett til.

Glade Beaver er amerikansk indianerkunstner fra stammen Muscogee, også kjent som Creek. Han tegnet og interesserte seg for kunst allerede som barn, og ble oppmuntret av sine foreldre. De eldre i stammen mente også at Glades liv skulle vies kunsten.

Glade er på mange måter selvlært, men har utdannelse fra Haskell Institute i Lawrence, York Art Academy, Tulane University og Newcomb Art College, samt Southeastern Louisiana University. Han er utdannet både som sveiser og innen bronsestøpning, tegning, skulptur og steinhugging. Han har jobbet fem år som skulptør ved Precision Art Foundry i New Orleans.

Kunsten Glade Beaver lager har tema fra villmark og de amerikanske indianernes liv. Den siste tida har han konsentrert seg om akvareller på 110 år gamle regnskapsark fra innbundne bøker. Disse ble brukt i handelen mellom amerikanske indianere og handelsmenn og militære. Glade Beaver bruker de originale arkene som lerret.

gladebeverUtstillingen vil være på museet på Nesna til og med 1. august. Deretter vises den på Hemnesberget under årets Hemnesjazz, i regi av museet.

Utstillingsåpning: Zahlhuset Nesna, 28. Juli kl. 19

Øvrige åpningstider:
29. juli-1. august
Kl. 11-16
Nesna museum
havnevegen 1