I samarbeid med Tromsø Museum stiller vi ut varme, vakre og viktige votter fra samlingene til Helgeland Museum, og utvider med noen mer moderne votter.

Velkommen til ei utstilling der vår venn votten er i fokus. Livsnødvendig i det kalde nord, vesentlig i arbeid deriblant fiske, en selvfølge for små barnehender og staspynta til fest. Votten er liten og i de store historiefortellinger anonym, men helt sentral i den nordnorske vinterhverdagen og en viktig del av vår kulturhistorie.

I samarbeid med Tromsø Museum stiller Helgeland Museum nå ut votter fra samlingene, og supplerer med en del nyere votter. Her er sjøvotter, stasvotter, selbuvotter, kjærestevotter, barnevotter m.m. I det hele tatt et bredt spekter av håndplagg.

Åpner på museet på Nesna, havnevegen 1, under fellesarrangementet SuperNesna-lørdag  28. november.

-Kl. 11-14: Lørdagskafè.

-Kl. 12. Avdelingsleder Ann Kristin Klausen åpner utstillinga. Trio Nesna spiller mønsteret på nordlandskofta, og vi kårer samtidig vinner av vottestrikkekonkurransen.

-Kl. 14-16: Vottestrikkeverksted ved Merete Jansvik Toft. Hun lærer bort teknikker som latvisk flette, å strikke votter på rundpinner, samt litt om ulike mansjetter på votter. Ta med pinner og garn.

Vel møtt til ei lun og varm utstilling.