Detektor-Plakat-Liten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne utstillingen møter vi manusforfatter/filmregissør Aleksander L. Nordås som har Metalldetektor som hobby. Han har brukt mye tid på å saumfare fjæra i Sjøgata og vært raskt ute med spaden når signalet for et metallfunn har gått. Dette har resultert i en veldig variert samling av skatter og skrot som til sammen forteller mye om historien vi står og går på.

I samlingen er det mynter fra 1600-tallet frem til vår egen tid, blysegl etter ulike varer som har blitt fraktet til Mosjøen gjennom tidene, knapper, bestikk, bruskorker og mange andre metallgjenstander. Til sammen forteller gjenstandene en historie om mye og variert aktivitet langs stranda i Mosjøen over en periode på 400år.

Vefsn Museum inviterer alle til å besøke utstillingen og kanskje prøve seg på skattejakt i fjæra med metalldetektor og spade!
Når man har kjøpt billett til utstillingen er det mulig å låne museets detektor (30min per person)

Åpningsarrangement på Jacobsenbrygga 26/5 kl..18 med museet og Aleksander!
(fri inngang på arrangementet, ellers koster billett til museet 50kr)