I samarbeid med Tromsø Museum stiller vi ut varme, vakre og viktige votter fra samlingene til Helgeland Museum, og utvider med noen mer moderne votter.

Velkommen til ei utstilling der vår venn votten er i fokus. Livsnødvendig i det kalde nord, vesentlig i arbeid deriblant fiske, en selvfølge for små barnehender og staspynta til fest. Votten er liten og i de store historiefortellinger anonym, men helt sentral i den nordnorske vinterhverdagen og en viktig del av vår kulturhistorie.

I samarbeid med Tromsø Museum stiller Helgeland Museum nå ut votter fra samlingene, og supplerer med en del nyere votter. Her er sjøvotter, stasvotter, selbuvotter, kjærestevotter, barnevotter m.m. I det hele tatt et bredt spekter av håndplagg.

Utstillingen er åpent hver lørdag hele november fra kl 12:00 til 16:00.

Vel møtt til ei lun og varm utstilling.