Velkommen til seminar om TYNGENDE SKINNER.
-Krigsfanger på jernbanebygging i Nordland

Mo i Rana 31. mai-1. juni.

TyngendeSkinnerHelgeland Museum og Narviksenteret inviterer til seminar i Mo i Rana 31. mai-1. juni. Kl. 9-16 begge dager. Riksantikvaren er medarrangør.
Seminaret vil gi nyeste informasjon som er tilgjengelig om sovjetiske krigsfangers tvangsarbeid på jernbanen i Nordland. I tillegg vil det inneholde tema om Org. Todt, NSB og norske firma som f eks Ranabygg. Vi vil ha foredrag på tema som angår både krigstiden og etterkrigstida med Operasjon Asfalt. Dette seminaret er en del av et prosjekt i det norsk-russiske miljøvernsamarbeidet i regi av Riksantikvaren i samarbeid med Nordland fylkeskommune og Narviksenteret. Den russiske samarbeidspartner er Likhatsjev-instituttet i Moskva sammen med Universitetet i Arkhangelsk. Prosjektet har som mål over en flerårig periode å kunne formidle historien om blant annet fangeleirene og de ødelagte monumentene.

Foredragsholdere blir blant annet Hans Otto Frøland, Ketil Gjølme Andersen, Bjørn Westlie, Marianne N. Soleim, Uffe Drost og mange flere. Vi får deltagelse av russiske historikere, blant annet Mikhail Suprun og Marina Panikar fra universitetet i Arkhangelsk.

Vi vil også i løpet av seminaret besøke fangeleiren Dunderland.

PROGRAM som pdf (last ned): Program_Mo_seminar_skinner

Sted: Seminaret arrangeres i Strandgata 14 i Mo i Rana.

Overnatting for de fleste på seminaret blir på hotell Helma. Der blir det servert gratis middag mellom kl. 18-21.

Pris for å delta på seminaret er kr. 300,-. Det inkluderer lunsj to dager. Betales ved ankomst. Fristen for påmelding er fredag 26. mai.

Påmelding og informasjon ang. praktiske ting sendes til Ragnar Selnes:
rase@helgelandmuseum.no
Tlf. 41 52 08 01
Informasjon angående tema kontaktes Michael Stokke:
ms@narviksenteret.no
Tlf. 97 95 25 99