Vises ut november 2018 på Jacobsenbrygga, Sjøgata 31b

Utstillingen handler om seksti år med industrieventyr og aluminiumsverk i Mosjøen. Her får vi se bilder fra de første spadetakene i 1956 og hvordan boltetrekkerne på 1960-tallet svettet seg gjennom arbeidsdagen i mer enn 80 graders varme. Vi får høre om de gamle kallenavnene som arbeiderne hadde på hverandre før, som Kauk-i-øret, Laber bris og Vega. Vi får se inn i et garderobeskap med arbeidstøy før og nå. Og hvordan var det da kvinnene kom på 1970-tallet? Vi får se bilder av røyken som lå over byen før, den gang husmødrene ikke kunne henge ut klær til tørk. Vi får høre om arbeidet med å hindre forurensning og minimere skader og bedre helsen til de ansatte inne på verket. Og hva er egentlig hemmeligheten bak dette: Verket i Mosjøen er et av de beste i verden?

Aluminiumsverket har vært byens hjørnesteinsbedrift i seksti år, og dette er det grunn til å rope et stort HURRA for!

Utstillingen er åpen på hverdager fra kl. 10-15