Lærerutdanninga på Nesna fyller 100 år i år, og er en av Norges eldste lærerutdanninger.

Opp gjennom årene har utdanninga spilt en viktig rolle for å sikre kvalifiserte lærere både regionalt og nasjonalt gjennom å gi ungdom mulighet til å ta høyere utdanning og bli ressurspersoner i lokalsamfunnet. Distriktsprofilen har vært sentral, og representert en motekspertise mot sentralisering. På Nesna har lærerutdanninga vært et kraftsenter i lokalsamfunnet og fungert som mye mer enn bare en skole for studentene.

Hundreårsjubilanten er derfor tema på årets kulturminnekveld på museet på Nesna.  Arrangementet er et samarbeid mellom Nord Universitet, Nesna historielag og Helgeland Museum, og også en del av forskningsdagene. Viserektor Sven Erik Forfang forteller om forutsetningene for etableringa og hva lærerutdanninga har betydd lokalt, regionalt og nasjonalt Det hele illustrert med bilder. Det blir sang og musikk fra skolesangboka ved Trio Nesna. Utstillingen ”100 år med lærerutdanning” vises.

Velkommen kl. 19-21-.
Gratis inngang.