det sanselige 1700-talletI forbindelse med utstillingen ”Det sanselige 1700-tallet” som vises på museet på Nesna har vi to arrangement de kommende dagene.

Lørdag 29. september kl. 11-14
Kafè og marked på museet. Lokale produsenter står bak markedet som er i samarbeid med ”Gårdsprodukter på Nesna”. Visegruppa Medvind kommer også innom en snartur og spiller en smakebit på kveldens konsert som skal være på Kystlagets brygge.

jorunn VrålstadMandag 1. oktober. Kl. 18-20
Konditor Claude Goffeney holder foredrag med smaksprøver: “Krydder frå aust og vest: frå kunnskap til matglede”. Jorunn Vrålstad (foto t.v.), museets avdelingsleder i Leirfjord forteller om 1700-tallets tekstiler. Ensemble Borealis fra Nesna fremfører eksempler på lyden av epoken.

I utstillingen ”Det sanselige 1700-tallet” kan publikum reflektere over hvordan folk som levde på 1700-tallet erfarte sine omgivelser – gjennom sansene: Hva de så rundt seg, hørte av lyder, smakte, luktet og kjente. Sanseopplevelsene er satt i et større perspektiv med tidlig globalisering, sjøveis handel og de norske regionenes særtrekk.
Utstillingen er utviklet av prosjektgruppen Historisk infrastruktur ved Lokalhistorisk institutt, og tilpasset lokal visning av Helgeland Museum. Den er tidligere vist på I Alstahaug og Dønna, og vises på Nesna t.o.m. 1. november.

Kontaktperson: Ann Kristin Klausen, tlf. 95472260.
Mail: nesna@helgelandmuseum.no