Lørdag 1. desember har vi gleden av å åpne en ny utstilling på museet, malerier ved Eirin Dybdal (30). Hun er fra Nesna, og har malt på hobbybasis i flere år. Nå maler hun i hovedsak oljemalerier med motiv inspirert av natur og dyreliv.

-Malinga fungerer nærmest som terapi. Jeg maler mest for min egen del, og det er litt skummelt å vise fram sitt eget hode på denne måten, men samtidig spennende å vise bildene fram i håp om at noen liker det jeg har lagd, sier Eirin. Hun foretrekker å male på stort lerret, men bruker også mindre. Bildene framstår variert både i uttrykk og form, men også helhetlig med mange sterke farger, og fokus på lys.

– Tidligere har jeg hatt en del motiver av dyr, og en periode med portretter. Nå utforsker jeg lys og skygge. Jeg må prøve meg fram for å lære det. Det er artigere med maling enn med tegning for da er det lettere å jobbe med skygger, utdyper hun.

Utstillingen åpner på museet på Nesna 1. desember og kan oppleves i desember og januar.

Kontaktpersoner:
Eirin Dybdal Tlf. 99031384.
Ann Kristin Klausen, Helgeland Museum, avdelingsleder Nesna. Tlf. 95472260.

Foto: Helgeland Museum.