Rana museum har aktivitet tre steder; Museet i sentrum ved Moholmen, Stenneset Friluftsmuseum og Bredek Fjellgård.

Museet holder åpent gjennom hele høsten med mange ulike utstillinger bla fra sørsamisk historie og kultur, via Anleggstider og Polarsirkelen og til «Hvalen i plast». Vi har  i tillegg to nye utstillinger «Dyr på Helgeland» og «Rana okkupert» om krigshistorien som åpnet til sommeren 2020. Særlig «Dyr på Helgeland» er godt egnet for barn og veldig populær, og vi har tilrettelagt generelt i museet for at barn skal trives hos oss. Museet i sentrum har åpent tir – fre 10-16 og lørdag 12-16.

Av hensyn til smittevernsarbeid vil bygningene på Stenneset og Bredek samt Kirkebua på Moholmen være stengt høsten 2020, utenom ved spesielle arrangement. Tunene er selvsagt åpne for besøk, og informasjon om bygningene finner du på appen «Kulturpunkt». Håper mange vi ta turen og nyte synet utendørs! Ta kontakt dersom du har ønsker om spesielle omvisninger eller foredrag – vi tilpasser og tilrettelegger.

Vi formidler også natur – og kulturhistorie på Facebook og Instagram @ranamuseum. Følg oss gjerne for siste nytt! Du treffer oss ellers på telefon 96014547 i ordinær åpningstid. VELKOMMEN!

 

festihval