Litteraturfest Nesna er en festival som arrangeres fra 29. oktober til 9. november 2019. Bak 13 arrangementer som utgjør festivalen står Aurora Restaurant og Livescene, biblioteket, museet og Folkeakademiet på Nesna. Festivalen er en del av vår markering av bokåret 2019.

Gjennom et bredt spekter av arrangementer ønsker vi å rette oppmerksomhet mot litteraturens mangfold og potensiale, skape gode opplevelser, lese- og skriveglede, litteraturinteresse og nysgjerrighet. Særlig ønsker vi å nå barn og unge. Hav og litteratur er hovedtema.

Programmet omfatter utstilling, forfatterbesøk, boksalong, diktopplesning, skriveverksted, poesikurs, bokverksted, DKS-prosjekter, fortellerstund, høytlesning, boksignering og slampoesi. Vi har gjort avtaler med Gro Dahle, Jo Straube, samt flere lokale og regionale forfattere, fortellere og andre boklige kapasiteter.

På programmet står:

Kurs og slampoesi ved Marius Abrahamsen og Sebastian Bruknapp Sjem. Abrahamsen er slampoet, filmskaper og fotograf fra Oslo. Han gikk til finalen i Norske talenter i 2017. I 2018 ble han norgesmester i slampoesi, og han er en erfaren kursholder for ungdom. Kurs for elever på KVN og åpen framføring på Aurora Livescene og Restaurant.gro dahle

Forfatterbesøk av Gro Dahle. Den anerkjente forfatteren fra Tjøme har mottatt mange priser for sin skrivekunst. Hun er mest kjent som forfatter for barn og unge og tar i sine tekster opp kontroversielle tema. På Nesna skal hun ha litterært treff sammen med barn og holde foredrag for voksne på biblioteket.

Elveblest med Nocturne i Nord
Trubadur, forfatter og kulturarbeider Trygve Hoff ville blitt 80 år den 7 juli i år. Det markerer gruppa Elveblest med forestillingen «Nocturne i nord». Trygve Hoffs tekster inneholder alt fra dyp seriøs melankoli til humor og politisk satire. Elveblest består av Paal Sandø, Espen Sandø og Ragnhild Glad. De viser forestillingen på sykehjemmet.

Jo StraubeLesestund for 3-5-åringer på biblioteket. Tema havet.

Lesestund med Vesla på biblioteket.

Fransk aften ved Claude Goffeney og Kathrine Fosshei. I salongen på museet serveres både kulinariske, musikalske og litterære smakebiter.

Utstillingen «Det norske biblioteket,» ved Jo Straube. Fotograf Jo Straube har sammen med forfatter Frode Grytten og designer Anette L`Orange gitt ut boka «Det norske biblioteket», lansert i 2017. Straube har besøkt mer enn 200 norske bibliotek for å undersøke og formidle hvilken betydning biblioteket har i dag. Resultatet er den vakre boka med bilder tatt av Straube og tekst ved Frode Grytten. En utstilling med et utvalg av bildene åpner på museet. Jo Straube deltar på åpninga og forteller om prosjektet.

Kafè på museet. Lørdagskafè med litterære kaker.

Bokverksted: Min lille bok, ved Johanne Markvoll. På dette praktiske bokverkstedet kan barn og unge lage sin egen bok, med hjelp av papir og enkle hjelpemidler. Verkstedet ledes av Johanne Markvoll, formidlingsleder på Petter Dass-museet. Hun har lang erfaring fra formidling, særlig for barn og unge.Portrett johanne Markvoll 2019

Fortellinger fra Helgelandskysten. Eventyrstund ved Nesnas egen forteller Anne-Lise Wie. Utenfor rorbua inne på museet.
De grønne båtan. Trond Carlsen fra Sandnessjøen har skrevet boka «De grønne båtan»- historien om båtene som tilhørte Det Helgelandske Dampskibsselskab». Trond Carlsen er pensjonert historielærer ved Sandnessjøen videregående skole. Han har flere historiske bøker og artikler bak seg. Under festivalen forteller han om den nylig utgitte boka og båtene. Han signerer også bøker.

Festivalen er støttet økonomisk av Nesna kommune, Nesna historielag, Jakobsen reker og Spar Nesna.

Kontakt:
Analilia Castro. Nesna bibliotek. Tlf. 99308767.
Nina Rødahl Friis. Aurora Restaurant og Livescene. Tlf. 45600292
Kathrine Fosshei.Nesna Folkeakademi. Tlf. 99419873
Ann Kristin Klausen, Helgeland Museum Nesna. Tlf. 95472260.