For å hindre koronasmitte er alle avdelinger dessverre stengt frem til 19. april. Dette gjelder også utstillingen «Mojhtesh: Samiske postkort på Nesna».

Kom og se postkort med sørsamiske motiv, en spennende måte å lære mer om sørsamenes kultur og historie, og om holdninger i samfunnet.

Mojhtesh er sørsamisk for minne, hukommelse, suvenir. I denne utstilling har 10 personer blitt invitert til å skrive en tekst med utgangspunkt i et selvvalgt postkort fra den sørsamiske samlinga til Tromsø Museum- Universitetsmuseet.

Bilder av postkortene og de tilhørende personlige refleksjonene er formidlet på 11 bannere. Resultatet er lærerikt og tankevekkende. Hvilke refleksjoner skaper bildene i dag?

Utstillinga er produsert av Tromsø Museum ved Cathrine Baglo og Nord Universitet ved Leiv Sem. Den er en del av forskingsprosjektet Historical and Political Negotiations of South Saami Culture and Identity. Prosjektet var finansiert av Regionale forskningsfond Midt-Norge, og utstillinga er støttet av Trøndelag fylkeskommune. Den vises på museet på Nesna fra lørdag 22. februar og til begynnelsen av april

Kontaktperson: Ann Kristin Klausen, tlf. 95472260

Mail: akkl@helgelandmuseum.no