Sangen du får i gave, Louise Fontain.

Jacobsenbrygga, Vefsn museum torsdag 16. februar kl 1900. kr 50,- Åpent for alle!

I mange kulturer er det vanlig å få en vuggesang, en joik eller noen ord i gave fra besteforeldrene.

Bodil Mette Louise Amalie Fontain som kalles Najavaraq av sin familie på Grønland. Lever på en økologisk gård de siste 11 årene med sin familie – 40 km fra Hattfjelldal, 500 m over havet, 9 km fra den nærmeste naboen. Gift med bonde og snekker Torbjørn, mor til 5 barn og fotograf av yrke.

I sin performance fremfører hun sin historie i en enkel, men veldig dyp måte. Dette er grunnen for å leve dette livet slik jeg gjør: Historien startet på Grønland, på den tiden, da hun som ti år gammel grønlandsk jente måtte dra til Danmark for å leve med en dansk familie. Sammen med andre grønlanske barn måtte hun gå gjennom en radikal om – dannelse. Når hun kom tilbake etter mange år i Danmark, kunne hun ikke lenger snakke med sin mor. Hun kunne ikke snakke hennes språk.

Derfor startet en søken etter identitet, tilhørighet og aksept. Derfor denne søken etter den sangen som hennes bestemor gav henne.