Helgeland Museum fyller 10 år i 2013, og markerer dette med Helgeland Museumsfestival som går av stabelen rundt om på våre 17 avdelinger den 3.-9. juni. Slagordet for uken er ”Opplev vår mangfoldige fortid og nåtid!”. 

Fra storhavet i vest til fjellbygder i øst, med krigsfort og krambod, industri og fiskebønder, fornminner, dunvær og byhistorie.  Alt dette og mer til finner du i Helgeland Museums avdelinger som hver har sin egenart og hvert sitt unike innhold. Til sammen utgjør museene et kulturelt og faglig mangfold som vi er sikker på at publikum vil ha stor glede av! Gjennom hele den første uken i juni feirer museet seg selv, og det er en stor glede for oss å invitere hele Helgelands befolkning med på festivitasen.

Slagordet ”Opplev vår mangfoldige fortid og nåtid” henspiller på vårt ønske om å være en samtidsaktuell historieformidler hvor kvalitet for alle våre besøkende er overordnet. I festivaluken inviterer vi dere for å vise hvordan vi gir museumsbesøkende det beste – opplevelse og kunnskap. Vi byr på aktiviteter for alle aldersgrupper, interessante foredrag og demonstrasjon av håndverksteknikker – for å nevne noe. En uforglemmelig opplevelse er nærmere enn du tror….

 

For nærmere informasjon:

Kontakt fagleder Ann Kristin Eidissen: ann.kristin.eidissen@helgelandmuseum.no

Mobil: 941 67 620

Mer informasjon om de mange arrangement og begivenheter i festivaluken finnes på museets hjemmeside:

www.helgelandmuseum.no