Hva: Kunstutstilling: skulptur av Anna-Karin Tabarand
Hvor: Vevelstad bygdetun
Når: sommeren 2013: åpnes 14.juli

Utstillingen har tatt reisen fra Musée Archéologique et Lapidaire d’Aix les Bains til Vevelstad bygdetun! Anna-Karin er født og oppvokst i Norge like utenfor Oslo. Hennes bestefar var den meget etterspurte møbelsnekkeren Axel Friedstrøm som i midten av 1950-60-årene hadde et veldig aktivt verksted i Oslos sentrum. Som liten pike fikk hun tidlig smaken og lysten til et kreativt yrke, omringet av vakre utskårne møbler men også av utskårne kamfertrekister fra Kina og eksotiske japanske møbler som hennes far tok med seg hjem fra sine lange reiser som sjøkaptein. Som ungdom gikk reisene til Europa og Nord-Afrika hvor hun møtte kunsthåndverkere og kunstnere. Fra metall til gyllenlær og volumer i pergament har hun utviklet seg gjennom forskjellige teknikker for å bli trekunstner.  I 1976 flyttet hun til Frankrike og har deltatt aktivt i det franske kunstmiljø i over 30 år. Tabarand har deltatt på flere nasjonale og internasjonale utstillinger. Skulpturene viser kvinner og kvinners ulike roller sett gjennom skulptørens øyne.  Benytt anledningen til en ekstraordinær kunstopplevelse i bygdetunets stemningsfulle rom!

 

«Mine skulpturer er av utskåret tre.  Forskjellige tresorter som jeg til slutt maler med en god acrylic . Inspirert av de store mesterne fra 14. århundre, en teknikk som heter polykromiteknikken. Alle mine skulpturer er unike. Formen, komposisjonen, fargen er uttenkt og sammensatt  for å inspirere med sin tilstedeværelse.

Jeg føler meg noen ganger som  Henrik Ibsens barnebarn.  Alt er velstående i begynnelsen. Kjolene, dressene, møblene, huden og håret er mykt og perfekt, tonen er høflig. Men til slutt kommer savnet, frustrasjonen, lengsler, drømmer om noe annet. Dikt og litteratur , det er det som inspirerer meg. Fyller mine skulpturer med følelser