Nesten 80 damer satt til bords på Nordvika gamle handelssted fredags kveld.  Det gamle handelsstedet var pyntet med hvite duker og markblomster, og fremsto med fordums glans.  Bestestuen, dagligstuen og kjøkkenet ble tatt i bruk når 100 år med kvinners stemmerett skulle feires i Dønna.  Kvinnene samlet seg først i hagen der arrangementet ble åpnet med sang av Berit Opland og tale av ordføreren.  Damene ble ønsket til bords av Patrick Nilsen (leder av frivillighetssentralen), og servert fiskepakker fra grillen.  Laks, sei og grønnsaker i skjønn forening – og en sann glede for smaksløkene.  Til dessert var det kaffe og kake.  Marsipankaken var lekkert pyntet med bilde av Fredrikke Tønder.  Rigmor Brox Antonsen fikk æren av å åpne kaken – hun var en av ti damer fra Løkta som kom over til Dønna for å delta i feiringen.

Etter maten kunne gjestene se på  tegninger og intervju gjort av skolebarn i Dønna, og det var stor interesse for utstillingen.  Borgstuens gjenstandsutstilling, og gruens utstilling av Peacepainting fikk også oppmerksomhet.

En meget vellykket feiring! Fortsatt godt år med Stemmerettsjubileum!