Kulturminnedagene 2021

2 minutter

Kulturminnedagene er Norges versjon av European Heritage Days, som markeres i september hvert år.

Illustrasjon Kulturminnedagene 2021

I Norge er det Kulturvernforbundet som koordinerer de mange arrangementene, mens utføringa utføres lokalt av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven. Alle kan bli med på markeringene. Hvert år lanserer Kulturvernforbundet er felles årstema, hvor alle arrangører kan velge å la seg inspirere av dette tema til sine arrangement. I år er felles tema «Dialog».

Mellom 4. og 12. september vil fem av Helgeland Museums 18 avdelinger holde ulike arrangement som en del av Kulturminnedagene. Totalt gjennomføres nærmere 20 kulturminnearrangement ved avdelingene Hattfjelldal, Nesna, Træna, Sømna og Petter Dass-museet i Alstahaug. Spennvidden er stor: fra kulturminnevandringer, foredrag om lokale og globale tema, bokbad, snekkerverksted, demonstrasjon av gammelt håndverk, elevdager, strikkekurs, brødbakstkurs fra mange verdenshjørner, ull-dag med demonstrasjon av gammelt håndverk, kulturkveld er med kafé, utstillinger, konserter og mye mer. Museene forsøker å tilby noe for både de yngre og eldre, samt program som kan passe familier og skoleklasser.

Mer informasjon om hvert av de ulike arrangementene er å finner du under arrangementer og i kalenderen, samt på Helgeland Museums Facebook-side.  I tillegg vil du kunne se arrangementene på hver enkelt av de deltakende museumsavdelingers Facebook-sider.

Programmet er basert på rådende retningslinjer for smittevern. Endringer i retningslinjene kan medføre endringer i programmet.

Les mer om Kulturminnedagene nasjonalt på Kulturvernforbundets nettsider.