Stenneset kan du vandre blant 25 ulike historiske bygninger fra hele Rana. Stenneset friluftsmuseum ligger i fredelige omgivelser ved FV12, 8 km fra Mo sentrum. Her kan du også se en vakker engelsk hage med historiske blomster og stauder.

Hvert år arrangeres den tradisjonelle Stennesdagen i midten av juni. I 2020 var planen å spre arrangementet over to dager: lørdag 13. juni og søndag 14. juni. For å følge nasjonale retningslinjer knyttet til smitteforebygging, ble dagene avlyst.

Uteområdene og hagen har fri adgang. Omvisninger kun etter avtale, ta kontakt for tilbud. Informasjon om bygningene finner du ved å laste ned appen «Kulturpunkt». Med utgangspunkt i Stenneset kan man finne flotte turstier opp i Båsmolia og Båsmomarka.

Her drives også selskapslokaler med god mat og drikke for bedrifter, bryllup, fødselsdager, julebord m.m. Kontakt Stenneset Mat & Vin for mer info og bestilling.

5856392282_5d26423cf9_bInteriør Giskenstua_1024x768