Mandag 16. november har vi gleden av å få båtbygger Ulf Mikalsen til Tjong for å snakke om trebåtbygging.
Ulf Mikalsen, Båtbyggern på Kjerringøy har lang erfaring innenfor sitt yrke. Han er blant annet utdannet tømrer og har båtbyggerutdannelse fra Saltdal.Hans største lidenskap er bygging av Nordlandsbåt og han er i dag etablert som båtbygger og selvstendig næringsdrivende. På Kjerringøy har han reist et tradisjonelt båtskøt for bygging av båter på opptil 45 fot.Han har også utgitt flere bøker om båtbygging og utgivelsen av læreboken «Trebåtbygging – bygging i klink og kravell» er gjort i samarbeid med båtbyggerskolene i Norge. I 2006 ga han ut ei bok om spissbåtbygging i Rana. En bok som tar for seg historien om spissbåten som tradisjonsbåt. Der kan man følge bygging av en spissbåt fra strekking av kjøl til den er ferdig smurt. Det er mulig å bruke boka til rettledning for den som måtte ønske å bygge en spissbåt selv og boken kan kjøpes etter foredraget

For mer informasjon om Båtbyggeren på Kjerringøy sjekk ut www.ulf.no
Det serveres kake og smørbrød. Hjertelig velkommen!

Tid: Dørene åpnes frakl. 13. Foredrag av Ulf Mikalsen starter kl. 14.
Sted: Falch gamle handelssted, Tjong.