Vår, sommer og høst (mai og september) har Hemnes Museum flere lokaler som er mulig å leie til konfirmasjon, dåp, bryllup, seminarer, møter o.l. Utleieprisen inkluderer ikke rydding og vasking. Ingen utleie etter kl. 22:00 om kvelden.

Dersom man ikke rydder og vasker fint etter seg, påløper det i tillegg til leieprisen kr. 350,- pr. påbegynte time for innleid vasker. Dette gjelder for samtlige utleieenheter.
Ved leie utover kvelden mellom kl. 19-22, påløper det en ekstra utgift à kr 200,- pr. time, for leie av brannvakt. Dette gjelder for samtlige utleieenheter.

Hemnes bygdetun på Bjerka (møter, selskaper, ol.):

Eldhuset/årestue med åpent ildsted, leies ut til spesielle anledninger.
Har ca. 10 + 10 sitteplasser. Huset mangler strøm og vann. Toalett i nabobygg.
Ved opptenning får man bare bruke olderved til å fyre med (fordi den ikke sprett). Museet
selger olderved til 100 kr. pr. sekk.
Utleiepris pr. dag: kr.1000,-.

Kafédelen i våningshuset, utleie kun 1. etasje, på bygdetunet har ca. 15 sitteplasser.
Mangler vann. Toalett i nabobygg.
Utleiepris pr. dag: kr. 600,-.

Kafédelen i storfjøsen, utleie kun av 1.etg. har ca. 40 sitteplasser. Kjøkken med kjøleskap,
litenfryser, komfyr, oppvaskmaskin, kaffetrakter og servise.
Utleiepris pr dag: kr.1500,-.
Utleie på Hemnesberget (møter, selskaper, ol.):

Kristiankiosken, egner seg til billettsalg for andres arrangement. Mangler toalett. Kun noen få bord og stoler. Har strøm. Leietager må bringe med seg vaskevann.
Utleiepris pr. dag: kr. 300,-.

NB! På grunn av vedlikeholdsarbeid leies ikke Ranheimbrygga ut i 2017-18.

Ranheimbrygga ca.20 sitteplasser, kun 1.etg. Leietaker må ta hensyn til utstillinger og samlingsdeler som er utstilt. Mangler vann og toalett. Renhold gjøres i form av rydding, kasting søppel og støvsuging. Egner seg til mindre møter og kaffesalg.
Utleiepris pr. dag kr.600,-.

Kirkebua, utleie kun av 1.etg. Leietaker må ta hensyn til utstillinger og samlingsdeler som er utstilt. Leietager må bringe med seg vaskevann. Det mangler strøm. Pga. brannfare for bolighus som er en del av samme bygningskompleks er det ikke tillatt med åpen ild, i form av stearinlys, pelletsovner eller gassovner. Overnatting i Kirkebua er ikke tillatt. Egner seg som salgsbod/kaffesalg.
Utleiepris pr. dag kr. 300,-.
Per smedstua, utleie kun av 1.etg. Leietaker må ta hensyn til utstillinger og samlingsdeler som er utstilt. Det mangler vann og toalett. Leietager må bringe med seg vaskevann. Det er ikke særlig stor tilgang til strøm. Eldre ledningsnett er brannfarlig og forbudt å bruke, 3 nye kontakter er montert. Egner seg best som ett lite konsertlokale.
Utleiepris pr. dag kr. 1500,-.