Enny Martinsen. Fotograf: Alma Sandøy / Maja Atterstig

I 1925 fikk Alma Sandøy en gave i posten fra storebroren Theodor Holmen som hadde emigrert til Hawaii tre år før Alma ble født. Det var et Kodamatic fotografiapparat som Alma skulle komme til å bruke for å dokumentere livet i Træna de neste tiårene. 

90 år senere tar fotojournalisten Maja Atterstig opp det samme fotografiapperatet for å igjen dokumentere folk på Træna i Almas ånd. Dettte har resulteret i den flotte utstillingen «Træna–Hawaii: Portretter av havfolket» som nå vises permanent på Helgeland Museums avdeling i Træna. Den er vel verdt et besøk!

Mens vi venter på at museet igjen skal åpne har Arkiv i Nordland også gjort det mulig å se Alma Sandsøys fotografi på nett her, og deres fine presentasjon av utstillingen kan leses her