Når Hurtigruten kommer på besøk…

E-huset har i tre sommersesonger nesten daglig tatt imot grupper av hurtigrutereisende – for det meste utenlandske turister på sørtur. I Sandnessjøen  går de av hurtigruteskipet og blir fraktet med hurtigbåt med museets egen guide til Nes, Vega. Her får de omvisning i E-huset, der vi prøver å gi et levende innblikk i den unike ærfugltradisjonen i Vegaøyan. Kontakten med de interesserte turistene er den beste! Guidingen foregår mest på engelsk og tysk, men det hender også at gruppene har med seg egen guide som snakker for eksempel fransk eller italiensk. Etter halvannen time på Nes går tilbaketuren med buss og hurtigbåt til Brønnøysund, der turistene igjen går om bord i ”moderskipet”.

Sommersesongen 2011 i E-huset har slått alle tidligere besøksrekorder. Det ble i alt registrert 1347 hurtigruteturister hos oss pluss reiseledere – en økning fra 2010- sesongen på 17 %. Hurtigrutens gjennomsnittlige besøksøkning var på 11.5 %.

Vega – markedsført som Vegaøyan verdensarvområde – er Hurtigrutens mest etterspurte dagsutflukt, og E-huset får svært gode tilbakemeldinger fra hurtigruteturistene som har besøkt oss. Det er vi veldig stolte over!