Åpning av Kunnskapssenter for kulturmiljø og bygningsvern i Sjøgata-området

• Dato 25. november kl. 15:00
  • Arrangør Bygningsvernsenter Vefsn

Invitasjon til åpning

Kunnskapssenteret skal støtte opp bygningsvern og vedlikehold i Sjøgata verneområde. Den tilbyr en utstilling om historien til Sjøgataområdet,
et arkiv for bygningsmassen i Sjøgata med faglitteratur og et stille antikvarisk verksted med en verktøyutstilling. Det er en del av Helgeland Museum Bygningsvernsenter i Vefsn kommune.

Kl. 15:00 Velkommen innom!
Servering av kaffe/te og snacks på kunnskapssenteret

Kl. 15:15 Velkommen
v/ direktør for Helgeland Museum, Janicke Kernland og
Trond Bjørkås, gruppeleder for Senterpartiet og medlem i formannskapet

Kl. 15:30 Sjøgata-arkitekt Dag Nilsen sitt arkiv leveres til Helgeland Museum
v/ Dag Nilsen og Hans Pedersen

Kl. 15:40 Omvisning ved kunnskapssenteret
v/ Arunas Palionis

Adresse: Skjervgata 1B, 8656 Mosjøen

Velkommen!

Fra 1. desember 2021, tilbyr vi tjenester for alle:
• Rådgiving i skriving av søknader som gjelder finansiell støtte til verneverdige bygninger.
Vi hjelper med å få finansiell støtte til prosjekter som gjelder eldre, verneverdige bygninger.
• Rådgiving og veiledning i vedlikehold av eldre, verneverdige bygninger og kulturmiljø.
• Befaringer og befaringsrapporter.
• Utarbeidelse av uttalelser, tilstandsvurderinger, befaringsrapporter og sluttrapporter.
• Dokumentasjon av verneverdige bygninger og kulturmiljø.