Danseforestilling

Billett her
Petter Dass-museet Danseforestilling

The Homeless – Å være hjemløs i sitt eget liv

I år har Festspillene Helgeland gleden av å kunne presentere danseforestillingen «Angerlarsimaffeqannigitsoq» – Den Hemløsa – The Homeless. En kraftfull performance-forestilling som samler utøvere fra Grønland, Finland, Sverige og Norge.

Medvirkende er skuespiller og danser Elisabeth Heilmann, tradisjonsjoiker og forteller Lars Heihka Blind (samisk/svensk), fiolinist og komponist Tuomas Rounkari (finsk), skuespiller og danser Elisabeth Heilmann Blind (inuitt/grønlandsk) og koreograf og sceneinstruktør Ada Einmo Jürgensen (samisk/norsk).

Forestillingen handler om shamankvinnen Meggu fra Västgrönlandsfår som må legge ut på sitt livs reise til den store verdenen «Sila» for å hente tilbake en ung manns fortapte sjel. Dette er en høyst personlig beretning om å mislykkes i livet og gang på gang bli offer for seg selv og sine omstendigheter, men samtidig om å reise seg igjen og leve livet videre slik det er ment å leves.

Beretningen er fiktiv, men samtidig sterkt inspirert av Heilmann Blinds egne erfaringer gjennom mange generasjoner i det gamle Grønland. Det er hennes brors livshistorie som ligger til grunn, og sammen med Rounkari har hun valgt de av hans komposisjoner som best bringer historien frem. Videre har de to bearbeidet musikken og uttrykket i en prosess med koreograf Ada. Legg til naken og uttrykksfull joik fra Heihka Blind og vi har en forestilling som garantert vil begeistre og bevege.

Hvor: Auditoriet på Petter Dass-museet. Varighet ca. en time.