Helaften i Brønnøysund forbindelse med «Krigsseilere //en vandreutstilling»

• Dato 23. mai kl. 19:00

Helaften i forbindelse med «Krigsseilere //en vandreutstilling»

23.mai – 27. mai besøker utstillinga «Krigsseilere // en vandreutstilling» Brønnøysund.

Den har fokus på krigsseilernes liv etter freden. Årevis på havet med konstant fare for å bli torpedert satte dype spor i psyken, og mange utviklet i ettertid det vi i dag kaller posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

PTSD kan komme etter faresituasjoner som krig, men rammer også mennesker som har opplevd mobbing, overgrep, ulykker eller som har hatt andre traumatiserende erfaringer i livet. Vi tror det har en verdi for både de som er berørt og deres omgivelser, men også for samfunnet i helhet om vi bedre forstår hva dette er og hva som kan hjelpe.

Med det inviterer vi til en helaften på rådhuset mandag 23. mai med følgende program:

-Krigsseiler Edvard Lilleheils historie, ved Odd Walter Bakksjø fra Helgeland Museum avdeling Bindal.

-PTSD – Hva er det, hvordan kan det oppstå og hvordan kan det behandles? Ved Line Eid, klinisk sosionom og behandler ved voksenpsykiatrisk poliklinikk i Brønnøysund.

Mental Helse Brønnøy serverer vafler og kaffe, og vi håper at vi klarer å skape en god kveld med følelse av både trygghet og tilhørighet – i ei fredelig havn.

Tid: Mandag 23. mai klokka 19:00 (kafeen åpner klokka 18:00)
Sted: Rådhuset i Brønnøysund, kinosalen
Inngang: 100 kroner, inkludert servering