Kulturkveld om Bissegh – Samiske hellige fjell og offerplasser

• Dato 24. februar kl. 18:00
  • Arrangør Fjellfolkets hus

Kulturkveld om Bissegh – Samiske hellige fjell og offerplasser

Velkommen til en kulturkveld på Fjellfolkets hus i Hattfjelldal om prosjektet «Bissegh – Samiske hellige fjell og offerplasser». Tom Kappfjell, som tok initiativ til prosjektet, kommer for å presentere det, og fortelle om sitt bidrag.

Målet med prosjektet var å dokumentere hellige steder i det sørsamiske kulturlandskapet, både fjell og kjente offerplasser. Et fokus i prosjektet var å undersøke steder med Bissie i navnet – som henviser til noe hellig, kraftladet. Rapporten dokumenterer også gjenlevende tradisjoner og kunnskaper rundt ofring og Kappfjells erfaringer med det.

Prosjektet ble utført av Erik Norberg ved Saemien Sijte, Tom Kappfjell og Ingegerd Holand i 2018-2019, og rapporten ble ferdigstilt i 2021.

Det blir mulighet til å stille spørsmål og å komme med innspill.

Salg av kaffe med noe til. Gratis inngang.

Arrangementet er laget i samarbeid med Sijti Jarnge.