Museumskafè og åpen dag i museumshagen

• Dato 28. august kl. 11:00
  • Arrangør Nesna Museum

Velkommen til museumskafè og åpen dag i museumshagen!

Et samarbeid med den nyetablerte frivillige organisasjonen Nesna skole- og museumshage og Nesna 4H.

Kl. 12.00 forteller Unn Tveraabak i hagen om plantene og om hvordan vi kan forsyne oss av hageplanter. Det blir også smaksprøver.
Sissel Lillebjerka fra Helgeland Museum, avdeling Hemnes, viser fram og forteller om lin, linplanten og bearbeiding til tekstil.

Museumskafèen er åpen fra kl. 11.00 til 14.00.

Om prosjektet

På tomta nedenfor museet etablerte vi i vår et første forsøk på det som skal bli en museumshage. Hageprosjektet er et samarbeid mellom 4H (Nordland og Nesna), Nesna hagelag, frivillighetssentralen, Helgeland Museum, Nesna kommune og Fyrtårn Production. Hagen er en del av 4H prosjektet «Sammen er vi mange», grønt fellesskap og prosjektet «Økologisk parsellhage» ved Fyrtårn Production. Sistnevnte har fått støtte fra Miljømillionen gjennom Nordland fylkeskommune, og dette er en av to lokaliteter på Nesna hvor forskjellige grønne vekster skal glede store og små i mange år framover. Resultatet så langt er at vi har fått lagt en dekar jord / fyllmasse på museumstomta, og sådd dette slik at det nå er en plen som spirer og gror.

Det er etablert 12 plantekasser hvor elever i 8. og 9 klasse ved Nesna skole, hagelaget, museet og voksenopplæringa har dyrket lin, salat, blomkarse, ringblomster, gulrøtter, neper og flere spiselige vekster. Barna i Nesna barnehage har fått vært med å høste salaten som ble moden tidlig i sommer. Nederst på tomta er rabarbra fra forskjellige hager på Nesna plantet og skal forhåpentligvis danne en rabrabrahekk om noen år.

Vi har nå dannet en frivillig organisasjon «Nesna  skole- og museumshage» som i samarbeid med museet, skolen m.fl skal utvikle og ivareta grøntområdene videre. I tillegg til den åpen hagedagen 28. september arrangerer vi 15. september kl. 18 første medlemsmøte på museet. Dette er åpent for alle interesserte.