Omvisning på Petter Dass-museet

• Dato 15. juni — 15. august
  • Arrangør Petter Dass-museet

Arkitektur, kultur og natur på Alstahaug

Arkitektur, kultur og natur

Petter Dass-museet kan du hver dag i sommersesong (15. juni til 15. august) bli med omvisning på Alstahaug-tunet og i museet. Lær mer om Petter Dass, stedet Alstahaug, Alstahaug kirke og det det moderne museumsbygget.

Omvisninger flere ganger daglig, til faste tider.

Kjøp billett i museets resepsjon. Omvisning, filmvisning og adgang til museets utstilling inkludert i billett.

Grupper over ti personer bør forhåndsbestille.

Ca. 4000 f. v. t.

Fangstfolk og fiskere søker ly i Kirkehelleren på Sanna i Træna. De spiser sel, fisk, småhval og sjøfugl.

Se innhold

Ca. 2000 f.v.t.-1500 f.v.t.

Bofaste jegerfolk holder til i skogene på indre Helgeland

Se innhold

Tørrfisk blir den dominerende eksportvaren

1400-tallet

Noen mister eller begraver en gullring i jorda på Sanna i Træna. Inngravert i ringen står det «Buro, berto, beriora», et formular for å stoppe blod

Se innhold

Helgeland innlemmes i Nordlandenes len (opprettet i 1598)

1931

Elsa Laula Renberg dør av tuberkulose på Brønnøy sykehjem. Hun ble 53 år.

1923

Gullfeber i Bindal etter at en av verdens rikeste gullårer blir påvist i kommunen.

1940

9. mai krysset tyskerne grensa til Nordland. felttoget gjennom Nordland starter.