Operapub – keltisk tema

• Dato 1. oktober kl. 19:00
  • Arrangør Nesna Museum
Distriktsmusikerne i Nesna, Trio Nesna

Trio Nesna spiller opp til operapub på  museet igjen. De synger og spiller denne gang hovedsaklig keltisk/irsk musikk – fra kunstmusikk til reels og viser. Som vanlig er det servering av leskende fluidum fra lokale såvel som internasjonale produsenter. Kanskje kan det vanke noe spiselig også.

Om Trio Nesna

Trio Nesna er artistnavnet til distriktsmusikerne i Nesna. Som trio har de produsert og framført en rekke programmer med allsidig innhold, som kunstmusikk fra barokken til vår tid, opera, operette og musikal, forestillinger bygd på lokale fortellinger og musikk, viser og folkemusikk fra ulike land. Trio Nesna har deltatt ved politiske markeringer, pubkonserter, samarbeidsprosjekter med lokale og regionale aktører og vært på turné både nært og fjernt. Musikerne har i tillegg vært innleid til andres prosjekter, som opera, festspill og kirkekonserter.

For tida består trioen av :
Espen Gomperud Alvim, bariton fra Drammen. Er utdannet utøvende klassisk sang fra NTNU, Institutt for Musikk, og kom til Nesna høsten 2019. Espen er operasanger, komponist og arrangør; blant annet har han «Nesna – en omstillingsmusikal» på sin merittliste. Han skriver og arrangerer musikk for gruppa.

Sjur Berglann er blokkfløytist, oppvokst i Vadsø. Han har sin utdanning fra Nordnorsk Musikkonservatorium i Tromsø. Sjur har vært ansatt på Nesna siden 2003 og har konsentrert seg mye om barokk og folkemusikk. Han arrangerer og tilrettelegger musikk for trioen.

Tove Sjåfjell, pianist, kommer fra Ballangen. Hun er utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki, og kom til Nesna i år 2000. Tove har allsidig erfaring som akkompagnatør og kammermusiker.

Inngang kr 200. Velkommen!