Seminar: Václav Marek og tsjekkiske tvangsarbeidere i Hattfjelldal

• Dato 13. mai kl. 15:00
  • Arrangør Fjellfolkets hus

Seminar: Václav Marek og tsjekkiske tvangsarbeidere i Hattfjelldal

Tid og sted: Fredag 13.mai kl. 15.00–18.00 på Fjellfolkets hus.

I anledning forskningsprosjektet «Czech – Norwegian Memorabilia: university bilateral cooperation» har prosjektleder Vendula V. Hingarová tatt med seg kollegaer fra Tsjekkia til Hattfjelldal. Prosjektet handler om tsjekkiske tvangsarbeidere i Norge under andre verdenskrig, tsjekkoslovakisk eksil i Norge etter 1948 og arbeidet til Václav Marek.

Seminaret er todelt.

Del 1 handler om tsjekkiske tvangsarbeidere i Hattfjelldal. Vendula V. Hingarová forteller om tsjekkiske tvangsarbeiderne i Hattfjelldal under andre verdenskrig.
Inger Fagerberg er prosjektkoordinator for Norsk digitalt fangearkiv. Hun kommer og forteller om arbeidet med Norsk digitalt fangearkiv.

Del 2 handler om Václav Marek. Michal Kovář har skrevet boka «Václav Marek and The Sami», og skal presentere denne. Ansgar Kleven forteller mer generelt om Václav Marek.

Seminaret vil foregå på norsk, med unntak av Michal Kovářs presentasjon, som er på engelsk. Det blir satt av tid til spørsmål og diskusjon etter hver del. Museet stiller med kaffe og noe attåt.

Om prosjektet: https://nordic.ff.cuni.cz/en/home/research/research-projects/czech-norwegian-memorabilia-university-bilateral-cooperation/

Velkommen!

Arrangementet er utført i samarbeid med NTNU, EEA Grants, og Charles University.