Hvis klær kunne fortelle/Fra krenkelse til håp

• Dato 22. november kl. 12:00
  • Arrangør Vefsn museum

Utstillingsåpning og foredrag

22. november kl.12.00 åpner Vefsn Museum utstillingen Hvis klær kunne fortelle i samarbeid med Nok Nordland. Det er gratis å delta.

Utstillingen eies av nettverket De Redde små som ble opprettet av Siri Søftestad og Øyvind Aschejem. Nettverket består av flere mennesker som ønsker å skape større åpenhet rundt temaet vold og seksuelle overgrep mot barn. Siri og Øyvind har på reisen møtt mange mennesker og samlet sammen klær og historier fra barn som har vært utsatt for vold og overgrep. Utstillingen består av gjenstander, foto og fortellinger fra en fryktelig virkelighet.

Under åpningen vil Marius Bråtelund holde et foredrag om egne opplevelser av vold og overgrep. Bråtelund ble som barn utsatt for overgrep av sin egen far og han opplevde å bli sviktet av både skole og system. Etter en lang rettssak endte det med at faren fikk en av Norges strengeste overgrepsdommer. Bråtelund har valgt å bruke de vonde opplevelsene til noe verdifullt, og reiser rundt i Norge med foredraget «Fra krenkelse til håp». På denne måten ønsker han å hjelpe andre som har opplevd lignende krenkelser.