«Du er jo av lappeætt!»

• Arrangør Gamle Samvirkelaget

Fortellingen om Bindalsjenta Josefine Arntzen og hennes familie

Fra Gundar-Niljas til Giuseppina – en samisk klassereise

Våren 1858 forlater den 16 år gamle Josefine Arntzen sitt hjem i Gangstøa ved Vassås kirke. Hun legger ut på det som skal bli et eventyr knapt noen norsk tenåringsjente ville våget å drømme om, fra enkle kår i Bindal til svimlende hoffsirkler på kontinentet.

Morten Ludvigsen forteller den lenge glemte og ukjente historien om Josefine og hennes usedvanlige samiske og norske opphav.

Bli med på en reise gjennom 1800-tallet fra det ytterste nakne nord til Sør-Europas pulserende gater. Bli kjent med en familie som med stor pionerånd gjennom tre generasjoner oversteg lenkene samfunnets fordommer la rundt den. Bli med på å gjenoppdage det glemte forfatterskapet til en ung kvinne fra Bindal som aldri glemte det samiske i sin bakgrunn.

Inngang kr. 100,-. Kaffesalg.