Foredrag om 2. verdenskrig

• Dato 24. september kl. 18:00
  • Arrangør Nesna Museum

Foredrag ved Gaute Lunde Rønnebu om forsknings- og formidlingsprosjektet "I en verden av total krig: Norge 1939 –1945".

Kart over Europa

Det tyske angrepet og den fem år lange okkupasjonen fra 1940 til 1945, berørte stort sett alle deler av det norske samfunnet. Norges krigserfaring var også del av en internasjonal konflikt og langt fra løsrevet det store bildet.

De siste årene har det foregått omfattende forskning på Norges historie under andre verdenskrig. Prosjektet «I en verden av total krig», med utgangspunkt ved UiT Norges arktiske universitet og med Narviksenteret som en av samarbeidspartnerne, har produsert ny og viktig kunnskap. Dette foredraget gir en kort oversikt over en del resultater fra prosjektet.

Gaute Lund Rønnebu er historiker og forsker ved Narviksenteret. Han har blant annet jobbet med humanitære organisasjoners rolle under den tyske okkupasjonen av Norge og vært deltaker i forskningsprosjektet «I en verden av total krig.»

Arrangementet passer også for ungdom, og er en del av Researchers’ Night.