Over store deler av verden spises brød. Det er bakt av mel fra korn, men kornsorter, andre ingredienser, fremgangsmåte, tilbehør m.m. varierer over et vidt spenn. Likevel finner vi mange fellestrekk mellom brød fra ulike kulturer, regioner, steder, land og nasjoner. Noen nasjoner, bygder og familier eller personer har sine spesialiteter. Andre brødsorter lages likt over store deler av verden.
På Nesna bor folk fra minst 20 ulike nasjoner, og forbindelse med Kulturminnedagene 2021 baker vi forskjellig brød på museet i uke 36. Alle kursholderne er bosatt her.
Mandag 6. september kl. 11.00-14.00: Sudansk brød. Kursholdere: Kaltoum Hamid og Ahmed Abkat.
Mandag 6. september kl. 18.00-21.00: Norsk flatbrød. Kurholder: Rigmor Rist.
Tirsdag 7. september kl. 11.00-14.00: Etiopisk dabo. Kursholder: Zira Omer.
Tirsdag 7. september kl. 17.00-18.30: Marokkansk brød. Kursholder: Saida Elghami.
Tirsdag 7. september kl. 19.00-21.00: Kurdisk nan. Kursholder: Shadi Zadeh.
Fredag 10. september kl. 11.00-14.00: Mashrouh, syrisk brød. Kursholdere: Seleva Seresy og Ebrahem Alkatib.
Fredag 10. september kl. 17.00-20.00: Cozunak, bulgarsk påskebrød. Kursholder: Marieta Ivanova. Avlyst! Ny dato kommer!
Lørdag 11. september kl. 11.00-14.00 har vi åpent på museet og serverer smaksprøver på alle brødsortene.
Tirsdag 14. september kl. 18.00-20.00: Filippinsk pandesal. Kursholdere: Liza Olsen og Febilyn Holmen.
Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Folkeakademiet Nesna og kommunens voksenopplæring. Det er støttet økonomisk av Kulturvernforbundet.
Kursene er gratis, men påmelding til tlf. 95472260 anbefales siden antall plasser er begrenset.